Jälleen langankiertohuivi

Tein taas yhden langankiertoneuloksella tehdyn huivin. Aiemmin samalla tekniikalla on valmistunut luonnonvalkoinen ja viininpunainen/pinkki huivi. Tämä kolmas huivi valmistui lahjaksi. Tällä kertaa valitsin merinovillan, jotta huivi olisi mahdollisimman lämmin ja pehmeä.
Lanka:Schachenmayr Extra Merino Big (100 % wool) 
Väri: 197, 175 g
Puikot: 6,0 mm
Silmukkamäärä: 33
Mallineule: 1. krs; 1o *2o yhteen, langankierto* 2o. 2. krs: kaikki oikein. Toista näitä kahta kerrosta.


Kirjosukat

Joulupukin konttiin valmistui ensimmäiset sukat. Sain itse viime vuonna vastaavat sukat ja kiva kuvio inspiroi tekemään oman version sukista. Sukkiin meni valkoista ja violettia 7 veljestä ehkä puoli kerää kumpaakin väriä. Lanka: 7 veljestä
Väri: 577, 80 g ja 011, 50 g
Puikot: 3,5 mm
Silmukkamäärä: 48
Ohje: Novitan perussukkaohjetta mukaillenPitsitossut

Etsin äitini suosikkitossujen neuleohjeen käsiini ja tein (melkein) sen mukaisesti tossut. Malli on melko helppo ja nopea tehdä. Tein reunaan 7 "raitaa" aina oikein -neulosta ja sen jälkeen aloitin pitsilehdet.

Lanka: Gjestal Maija (villa 85%, polyamidi 15%), 50 g
Väri: 200, luonnonvalkoinen
Puikot: 3,0 mm
Silmukkamäärä: aloitus 56
Ohje: Suuri käsityö -lehti 11-12/2003

Uusi alku

Pidin aikoinaan kädenjälki-nimistä blogia muutaman vuoden ajan. Lähinnä päiväkirjana itselleni. Hautasin blogin samalla, kun pakkasin puikot ja langat syvälle vaatehuoneen perukoille. Nyt aikaa on kulunut riittävästi ja on tullut aika kaivaa puikot ja langat esiin sekä virittää blogi uudelleen linjoille.


Tuubihuivi langankiertoneuloksena

Seuraavaksi tein tuubihuivin äidille lahjaksi. Äiti ihastui huivi nro 1 mallineuleeseen ja tein hänelle ohuemmasta langasta huivin. Huiviin meni kaksi 50 g kerää alpakkalankaa ja huivi menee kaksi kierrosta kaulan ympäri.

Lanka: Hjerte garn Vidal Alapaca (100 % Baby Alpaca)
Väri: 1012
Puikot 5 mm
Silmukat 35
Malli: langankiertoneulos, kuvallinen ohje Kaunis Helmi -blogissa