Kainot

Kävin tässä taannoin penkomassa vanhempieni luona aikoinaan mummoni tekemiä neuleita. Löysin muutamat mummoni neulomat sukat ja lapaset, joissa oli käytetty yksinkertaista, mutta kaunista pintaneuletta. Otin muutaman kuvan mallineuleesta ja päätin tehdä samalla tyylillä sukat miehelle.  

Lopputulos on mielestäni ihan kiva ja sukkien saajakin niistä tykkää. Varressa on aluksi 2 o  2 n joustinneule ja sen jälkeen sukka jatkuu oikeiden ja nurjien silmukoiden rytmittämänä kärkikavennuksiin saakka. 


Lanka: 7 Veljestä (120 g)
Väri: 047
Puikot: 3,5 mm
Silmukkamäärä: joustinneulessa 56, varressa ja jalkaterässä 54 silmukkaa3 kommenttia

 1. Hienot! Tykkään siitä, miten jatkoit sukkaperinnettä. :) Tuo on varmasti ennen ollutkin yleinen tapa suunnitella kuvioita. Muistan lukeneeni, että erityisesti Virossa on vahva perinne silmämääräisesti neulomiseen, ja sen vuoksi siellä on hyvin paljon erilaisia pitsejä. Uuden neulojan käsissä kun malli saattoi aina vähän muuttua :)

  Kiinnitin huomiota, että sinulla on todella kauniita valokuvia täällä. Kiva, kun jätit minulle kommentin ja löysin tänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain mystisestä syystä blogger ensin tulkitsi jättämäsi kommentin roskapostiksi. Minulla on vielä vähän hakusessa eri asetukset ja säädöt blogin suhteen, kun vasta olen aloittanut blogin pitämisen.

   Suurimman osan kuvista on ottanut mieheni, välitän hänelle terveiset :)

   Tervetuloa uudelleen! :)

   Poista
 2. Kyllä ne siitä rukkaantuu! :) Outoa, molemmat minun kommentit olivat tuplana. Oh well. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!