Sukupolvien silmukat

Löysin kirjakaupassa käydessäni ihastuttavan kirjauutuuden, Sukupolvien silmukat. Kirjan on tehnyt työryhmä, johon kuuluvat Piia Ketola, Eija Bukowski, Leena Kokko, Anne Bäcklund ja Sari Suuronen. 
Sukupolvien silmukat vastaa käsityöharrastajien hartaaseen toiveeseen rajan taakse jääneen Karjalan sukka- ja lapasmalleista, joita kirjaan on löydetty museoiden, arkistojen ja kotien kätköistä yli 40. Taidokkaasti neulotut ja virkatut lapaset, kintaat, kirkkosormikkaa, sukat, kalsut ja muut ovat saaneet nykyaikaan sopivat tarkat ja selkeät ohjeet, joita säestävät monet kiehtovat tarinat ja elävät historialliset taustatiedot
Kirjassa on monta kaunista sukka- ja lapasmallia. Osa ohjeista on helppoja, osa vaativia kirjoneulemalleja. Ohjeiden yhteyteen on kirjoitettu sukkiin ja lapasiin liittyviä tarinoita ja taustatietoa. Kirja on kertakaikkiaan ihana! Tähän tulen varmasti vielä monta kertaa palaamaan blogissakin. 


Itseäni tämä kirja kiinnostaa myös siitä syystä, että olen kiinnostunut sukujuuristani ja olenkin muutaman vuoden tehnyt sukututkimusta. Yksi sukuhaaroistani vie juuri rajan taakse jääneeseen Karjalaan. Isomummuni on kuulemma ollut erittäin innokas neuloja koko ikänsä. 2 kommenttia

  1. Kiitos kun esittelit tämän kirjan blogissasi. Olen yksi kirjan kirjoittajista. Toivottavasti sieltä löydät mallin myös isomummisi paikkakunnalta. Meidän oli tarkoitus laittaa mahdollisimman monelta paikkakunnalta ohjeita, mutta valitettavasti kaikilta ei löydy. Aikaisemmmin julkaistujen mallien luettelossa saattaa myös olla isomummisi kotipaikkakunnan ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirja on kyllä todella ihana ja se oli ilo esitellä. Kiitos kirjan tekijöille! Tuo aiemmin julkaistuista mallien luettelo täydensi hyvin kirjan malleja. Sieltä löytyikin hyvin isomummun paikkakunnalta ohjeita.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!