Blog Hop - Hyvän mielen syyshaaste

Olen muutamasta blogista lukenut nyt Blog Hop - Hyvän mielen syyshaasteesta. Heti ensimmäisen haastevastauksen luettuani, innostuin ideasta. Ideana on haastatella käsityöbloggareita. Oman haasteeni nappasin Ihan Kaikki Kotona -blogista. 

1. Miksi pidät blogia?
Aloitin blogin pitämisen vajaa vuosi sitten. Halusin saada johonkin muistiin tekemäni käsityöt. Olen ollut jo vuosia innokas (käsityö)blogien lukija ja tämä tuntui luontevalta tavalta pitää päiväkirjaa. 

2. Miten blogisi eroaa muista käsityöblogeista?
Tämä on vaikea kysymys. En oikein osaa sanoa, mitään toisista blogeista erottavaa asiaa. Eroaako tämä jotenkin? 

3. Mikä käsityö sinulla on kesken juuri nyt?

Tällä hetkellä neulon seuraavaa huivia äidille. Keskeneräisiä töitä löytyy kyllä muitakin; kaulahuivi miehelle, kesäkassi itselle, villasukat siskolle... Pyrin yleensä siihen, että kesken on vain yksi tai kaksi työtä, muuten ne jää helposti tekemättä ikuisiksi ajoiksi. 


4. Mistä löydät parhaat ideat käsitöihin?
Ideoita voi löytää mistä vain! Eniten niitä löydän kuitenkin toisista blogeista, facebookin käsityöryhmistä,  ravelrystä, pinterestistä ja instagramista. Myös käsityökirjat ja -lehdet ovat ihania inspiraation lähteitä. 
5. Minne laitat ideat muistiin? 

Jos idea löytyy netistä, talletan sen luultavimmin pinterestiin. 6. Kuinka nopeasti ideasta syntyy valmis käsityö?

Tämä riippuu täysin mistä työstä on kyse. Innostun helposti uusista asioista ja nopean toiminnan naisena usein syöksyn lankakauppaan ja luon silmukat puikoille. Valmistumiseen vaikuttaa paljon neulomiseen käytettävä aika, jota ei koskaan ole liikaa. 7. Missä teet käsitöitä? Onko sinulla käsitöille omistettu nurkkaus vai peräti työhuone?

Kuljen töihin junalla ja usein neulon työmatkat. Kotona neulon yleensä sohvan nurkassa ja katson tv-ohjelmia. 8. Ovatko käsityötarvikkeesi hyvässä järjestyksessä?

On ja ei. Siivoan säännöllisesti käsityötarvikkeeni. Järjestys säilyy hetken, mutta jossain vaiheessa alan löytämään tarvikkeita ympäri kotia. Siinä vaiheessa on uuden siivouskierroksen paikka. 

Olen päättänyt, että lankavarastoni on mahduttava kahteen koriin, jotka ovat työ-/vierashuoneessa. Uutta ei saa ostaa, jollei koreihin mahdu. Pitkät puikot säilyvät vanhassa lasipurkissa ja pyöröpuikot laatikossa, omissa pusseissaan. 


9. Millaisia käsitöitä teet mieluiten?

Tällä hetkellä neulon mieluiten. Tykkään neuloa sukkia, huiveja, pipoja, paitoja... Työni on yleensä hyvin yksinkertaisia. Ja harmaita. 10. Parhaiten onnistunut käsityösi? 

Tykkään eniten alkukesästä neulomastani Alex-paidasta. Siinä on mitoitus ja malli ihan nappiin. Paitaa on tullut pidettyä paljon. 11. Onko sinulla käsityöhaaveita?

Haaveenani on oppia ompelemaan. Tämä haave onkin toteutumassa, sillä aloitan syksyllä Ompelun aakkoset -kurssin! Aion kurssin aikana opetella ompelemaan vaatteita. Tarkoituksena on syksyn ja talven mittaan näitäkin projekteja esittellä täällä blogissa. 

Muutenkin haluiaisin kokeilla kaikkea uutta: virkkaamista, ristipistotöitä, kirjontaa jne. Kaiken uuden opetteleminen kiehtoo.  12. Paras syksyn piristys?
Syksyyn kuuluu ehdottomasti luonto, kynttilät, käsityöt, lämpimät juomat ja uudet harrastukset. 

Haastan mukaan: Ilosofiaa, Neuloo ja Purkautuu, Prosessineuloja ja Pehmeitä paketteja. Alla vielä valmiit kysymykset tai voit itse keksiä uusia kysymyksiä. Halutessasi haasta mukaan käsityöbloggareita. 
 1. Miksi pidät blogia?
 2. Miten blogisi eroaa muista käsityöblogeista?
 3. Mikä käsityö sinulla on kesken juuri nyt?
 4. Mistä löydät parhaat ideat käsitöihin?
 5. Minne laitat ideat muistiin? 
 6. Kuinka nopeasti ideasta syntyy valmis käsityö?
 7. Missä teet käsitöitä? Onko sinulla käsitöille omistettu nurkkaus vai peräti työhuone?
 8. Ovatko käsityötarvikkeesi hyvässä järjestyksessä?
 9. Millaisia käsitöitä teet mieluiten?
 10. Parhaiten onnistunut käsityösi? 
 11. Onko sinulla käsityöhaaveita?
 12. Paras syksyn piristys?

ILOISTA SYKSYÄ!

2 kommenttia

 1. Apua, eikö minun kommentti sitten ikinä päässytkään perille, höh! Ilman muuta osallistun haasteeseen heti, kun ennän! :)

  Tämä oli jotenkin tosi ihana postaus. Tykkään sinun kuvista aina tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu bloggerin komentointi tökkivän ja kommentit katoavat matkalle :(

   Kivaa, että tartut haasteeseen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!