Kämmekkäät


Pari talvea sitten mursin ranteeni kaaduttuani suojatiellä. Ranne leikattiin ja korjattiin parhaalla mahdollisella tavalla, mutta alkuperäiseen kuntoon se ei enää ole tullut. En voi nostaa/kantaa kovin painavia kädellä ja pitkään neuloessa rannetta särkee. Särky on kovinta iltaisin ja öisin.


Neuloin kipeitä iltoja ja öitä varten kämmekkäät. Lanka on fine woolia, jota ennen myytiin reumalangan nimellä. Ainakin tuntuu ihanan lämpimältä, joten ehkä tästä on apua särkyihin. 

Kokeilin ensimmäistä kertaa neuloa intialaisen peukalokiilan. Peukalokiilasta tuli hyvin käteen istuva, paljon parempi kuin perinteinen kiilamalli. Näitä teen jatkossakin peukaloihin. Tosi helppo tehdä, kun vaan ohjeen ymmärtää. Tein kämmekkäisiin lyhyet 1 oikein 1 kiertäen nurin resorit reunoihin ja sileää neuletta. 


Lanka: Schachenmayr, Fine wool (100 % New Wool)
Väri: 2078
Menekki: 35 g
Puikot: 2,5 mm
Silmukkamäärä: 60 (peukalokiilassa 22 )

4 kommenttia

 1. Kivat kämmekkäät! Itsekin neuloin eilen ranteeni kipeeksi, joten tunnen sympatiaa! Hyvä, kun kuitenkin kykenet neulomaan edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan peruskämmekkääthän nämä on, mutta luultavasti suoriutuvat hyvin tehtävästään. Rannesärky on kurja vaiva, varsinkin neuloessa. Särystä huolimatta ei malta lopettaa...

   Poista
 2. Onpa kauniit ja ihana väri.
  Peukalokiilaa on kokeiltava seuraaviin lapasiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Intialainen peukalokiila on kyllä hyvän mallinen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!