Ensimmäinen mekko!


Ensimmäinen mekko ikinä on vihdoin valmis!


Joskus kauan sitten ohimennen kerroin täällä blogissa aloittavani  kansalaisopistossa ompelun aakkoset -kurssin. Ensimmäinen kurssikerta meni mallin valintaan, mittojen ottamiseen, kaavojen piirtämiseen jne. Sen jälkeen opettelin tekemään leikkuusuunnitelman ja leikkaamaan kankaat. Lopulta pääsin ompelemaan vähän kerrassaan. Kaikki tämä on ollut täysin uutta asiaa. Olen toki peruskoulussa ollut tekstiilityön tunneilla, mutta koulussa tehdyt työt olivat melko yksinkertaisia tähän verrattuna.


Melko hitaasti projektit etenevät opistolla, kun kurssilaisia on monta, aikaa vähän ja yksi opettaja. Mutta nyt mekko on valmis! Ompelin viimeiset saumat kotona tällä viikolla. Tämä on ollut mielenkiintoinen projekti, kun kaikki on ollut uutta ja olen joutunut kohtaamaan pelottavan piilovetoketjun ja pelottavat hihat. ;) Omasta mielestäni mekosta tuli kiva ja jopa käyttökelpoinen.

Kurssi jatkuu nyt joulukuun alkuun ja joululoman jälkeen keväällä. Ompeluita siis tullaan näkemään jatkossakin täällä blogissa. Toivottavasti myös nämä jutut kiinnostavat teitä lukijoita. Seuraavat ompelukset ovat jo suunnitteilla.

Kaava: Suuri käsityö 9/2014 malli nro 1
Kangas: Lovely, Eurokangas6 kommenttia

 1. Kaunis ja klassinen malli :) menee varmasti moneen menoon asustamalla. Meillä koulussa alkaa tammikuussa mekko jakso ja silloin saan suunnitella ja valmistaa itselleni mekon. Mielenkiintoista siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään kovasti mekon mallista ja sopii varmasti tarpeen mukaan arkeen ja juhlaan.

   Poista
 2. Kaunis mekko! Et mitään helpointa mallia valinnut ensimmäiseksi työksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi en ymmärtänyt mallia valitessa, ettei se ole helpoin mahdollinen. ;)

   Poista
 3. Nätti mekko. Ajaton ja asusteita vaihtamalla saa erilaisen ilmeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tätä tulee varmasti käytettyä erilaisissa tilanteissa. Ainakin pikkujouluihin aion pukea mekon päälle.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!