Helppo arkimekko

Tarinoinnit ompelukurssilta jatkuvat. Vastapainoksi ensimmäiselle mekolle, halusin tehdä nyt jotain hyvin yksinkertaista ja helppoa. Tai helppoa ja helppoa, kun piti ensimmäsen kerran kajota saumuriin... Yksi kurssilainen teki aiemmin trikoomekon, joka näytti kivalle malliltaan, päätin sitten tehdä samalla kaavalla itselleni.Kaavana on Ottobre Design Woman -lehdessä oleva kaava, jota vielä yksinkertaistin jättämällä taskut pois. Muuten tämä on tehty lehden kaavojen mukaan. Pääntie on tuettu kapealla kanttinauhalla ja sitten käännetty.

Ihan ongelmitta ompelu ei kuitenkaan sujunut, kun alkuun arastelin saumurin leikkuuteriä ja en uskaltanut "ajaa" todellisia ompelulinjoja pitkin. Lopputuloksena oli muodoton jätesäkki. Hihat irroitettiin ja ompelin kaikki saumat uudestaan, niin alkoi istumaan paljon paremmin. Tykkään valtavasti tästä mekosta ja olenkin sitä valmistumisen jälkeen pitänyt paljon töissä. Täytyy ostaa lisää kivoja kankaita ja tehdä samalla kaavalla lisää mekkoja.Kaavat: Ottobre Desing Woman 5/2013, malli nro 1
Kangas: Eurokangas, Charcoal


Kamalan vaikea saada selkeitä kuvia, kun on niin pimeää. Nämäkin kuvat on muka otettu päivänvalossa. Yrittäkää saada selvää.

4 kommenttia

 1. Todella sievä mekko, näyttää juurikin arkikäyttöön sopivalta. Pidän myös kangasvalinnasta, yksinkertaista mekkoa pukee hillitty kangas, ja kuitenkin kankaan pinnassa näkyy enemmän eloa kuin ihan tavallisessa yksivärisessä trikoossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin kovasti kankaasta.

   Poista
 2. Kivan näköinen mekko, katsoin muutkin ompelemasi. Hienoja kyllä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!