Vohvelit

Uusia blogipostauksia syntyy nyt kuin sieniä sateella. Tällä kertaa neulomisjuttua sukkien muodossa.
Minua pyydettiin neulomaan sukat ja sain sitä varten kerän tumman harmaata 7 veljestä. Mallin sain päättää itse. Päädyin lopulta tekemään vohvelisukat, koska sukan saajan jalan malli ei ole tiedossa ja vohvelisukka istuu hyvin monen malliseen jalkaan. 

Vohvelisukan mallikerta on helppo: 2 krs oikein, 2 krs 2 oikein 2 nurin. Näitä kahta kerrosta toistetaan haluttu määrä. 
 
En ole pitkään aikaan itse ostanut 7 veljestä, viimeksi kesällä olen neulonut tätä lankaa, mutta sekin oli omia vanhoja varastoja (joita edelleen riittää...) Tämä lanka tuntui hirveän karkealle ja paksulle. Joko uudet langat ovat entisiä karkeampia tai sitten tämä oli joku sekundakerä. Joka tapauksessa sukat valmistuivat ja toivottavasti ne lämmittävät saajansa jalkoja. Lanka: 7 veljestä (75 % villaa, 25 % polyamidi)
Väri: 276
Menekki: 110 g
Puikot: 3,5 mm
Malli: Vohvelisukka

2 kommenttia

  1. Vohvelikuosi on aina in! Seiskaveikasta on itsellä samanlaisia kokemuksia, jotkin hyvin karkeita ja jotkin pehmeämpiä. Aiemmin vedin itse johtopäätöksen, että se liittyi nimenomaan tiettyihin väreihin eli värjäyprosessiin.. Mutta oiskos nyt harmaata sen kummemmin värjäilty? Paksussa langassa on se kiva puoli, että sukat valmistuu ennen kuin ehtii huomatakaaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! En yhtään tiedä noista värjäysprosesseista, pitäisikin tutustua aiheeseen joskus.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!