College-mekko

Ikuisena välineurheilijana päätin sijoittaa jo hieman ennakkoon veronpalautukset ja ostin saumurin. Tykästyin opistolla saumurilla ompelun helppouteen, vaikka aiemmin pelkäsin mokomaa laitetta. Okei, pelkään edelleen, mutta tällä hetkellä lähinnä langoittamista ja ompeleen säätämistä.

Pienen mallivertailun jälkeen päädyin ostamaan Bernina 800DL:n. Halusin samantien satsata laatuun, ettei huono saumuri pilaa ompeluintoa tai tarvitse vuoden-parin päästä ostaa parempaa. Ompelukoneen suhteen luotan edelleen perintösingeriini ja sitä aion käyttää niin kauan, kunnes tikkiä syntyy.


Uudella saumurilla piti heti tietysti päästä ompelemaan ja päätin tehdä helpon arkimekon kaavalla toisen mekon. Malli on oikeasti todella yksinkertainen tehdä, kun siinä ei ole mitään ylimääräisiä saumoja ommeltavana. Kankaaksi valitsin edullisen, ihan ohuen puuvilla-collegen. Tykkään hirveästi tämän mekon mallista ja näitä varmasti tehtailen vielä lisää. Muutenkaan ompelujutut tässä blogissa ei jää tähän.

Kaavat: Ottobre Desing Woman 5/2013, malli nro 1

2 kommenttia

  1. Kauniita mekkoja ole ommellut ja ihanaa että joku muukin tunnustautuu välineurheilijaksi :). Heräsi vähän omakin mielenkiinto saumuriompelua kohtaan, täytyykin katsoa mitä tarjontaa työväenopistolla olisi tällä saralla tarjolla ensi kevääksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tutustu ihmeessä kurssitarjontaan, saumurilla on kiva ommella ja valmista syntyy aika nopeasti. Ennen kurssin alkua vannoin ja vakuutin, etten ikinäkuunaanmilloinkaan koske koko saumuriin ja teen vain vaatteita pelkän ompelukoneen kanssa. Onneksi toiset kurssilaiset saumuroi ja siinä samalla oma mielenkiintokin heräsi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!