Sinivalkoiset

Sukkatehtaalta päivää! Tässä taas yhdet lahjaksi menneet sukat.Lanka: 7-veljestä
Väri:
Puikot: 3,5 mm
Silmukkamäärä: 48

Kainot

Kävin tässä taannoin penkomassa vanhempieni luona aikoinaan mummoni tekemiä neuleita. Löysin muutamat mummoni neulomat sukat ja lapaset, joissa oli käytetty yksinkertaista, mutta kaunista pintaneuletta. Otin muutaman kuvan mallineuleesta ja päätin tehdä samalla tyylillä sukat miehelle.  

Lopputulos on mielestäni ihan kiva ja sukkien saajakin niistä tykkää. Varressa on aluksi 2 o  2 n joustinneule ja sen jälkeen sukka jatkuu oikeiden ja nurjien silmukoiden rytmittämänä kärkikavennuksiin saakka. 


Lanka: 7 Veljestä (120 g)
Väri: 047
Puikot: 3,5 mm
Silmukkamäärä: joustinneulessa 56, varressa ja jalkaterässä 54 silmukkaaMuija

Eilen tein -blogin Hannen innoittamana ja ohjeistamana, tein itselleni muija-sukat. Ensimmäinen yritys oli tuhoon tuomittu, mutta toisella yrittämällä lähti sujumaan. Alkuun tein aivan liian kireät lankajuoksut, mutta lopulta niistä tuli jo vähän liiankin löysät.Ennen sukkien aloittamista luin lisää kirjoneuleen tekemisestä. Kuulin myös ensimmäistä kertaa lankadominassista. Opin, että lankadominassiteorian mukaan alempana kulkeva lanka on dominoiva. (Sukkia neuloessa pidin siis valkoisen langan lähempänä rystystä ja harmaan lähempänä sormen päätä.)
Sukista tuli tosi kivat ja kuvio oli helppo neuloa. Näitä ehdottomasti lisää muissa väreissä! Kaiken kaikkiaan opettavainen projekti!
Lanka: 7 veljestä
Väri: 048 ja 011
Puikot: 3,5 mm
Silmukkamäärät: Joustinneuleessa 52, kuviossa 54 ja jalkaterässä 48 silmukkaa