Merinovillaa kaulalle


Kävin ostamassa uusien punaisten tennareideni pariksi kolme kerää merinovillalankaa, joista sitten neuloin itselleni keväthuivin. Lanka on todella pehmeää ja lämpimän tuntuista sekä kiva neuloa. 

Pitkän pähkäilyn jälkeen päädyin tekemään muunnelman edellisestä huivista. Tarkoitus oli tehdä huivista kaksi kertaa kaulan ympäri kiepautettava, mutta tiheyslaskelmat meni pieleen ja lopputuloksena on huivi, joka menee kolme (!) kertaa kaulan ympäri. Kiva se on siitä huolimatta. 

Lanka: Katina Merino Baby, 150 g (100 % villa)
Väri: 50
Puikot: 4,0 mm
Silmukkamäärä: n. 300
Ohje: mukautettu Spiral Cowl by Keri McKiernan, Raverly


Loppuun vielä kuva, jossa bloggari ulkoiluttaa uutta huiviaan ensimmäistä kertaa.


Bloglovin

Kädenjälki löytyy nyt myös Bloglovinista.

Spiral Cowl

Lupauduin tekemään äidilleni huivin kevääksi, toiveina äidillä oli "kevyt ja ohut". Ehdotin sitten malliksi aiemmin Raverlystä löytämääni Spiral Cowl -nimistä huivia. Olin ajatellut tekeväni kyseisellä mallilla itselleni huivin, mutta päätyikin nyt äitini huiviksi. Langaksi valikoitui Dropsin Lace.

Neuloin nyt ensimmäistä kertaa Dropsin Lace -langasta. Lanka oli mukava kyllä neuloa, mutta tuskallinen keriä. En ole muutenkaan kovin kokenut vyyhdiltä kerijä ja muutamia tuskallisia hetkiä vietimme miehen kanssa lankaa kerien. 


Muutaman aloituksen ja purkuun päätymisen jälkeen, huivi muovaantui nykyiseen muotoonsa. Tein hieman muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen. "Harvensin" mallineuletta ja jätin nirkkoreunan pois. Tein kyllä alkuun yhden nirkkoreunan, mutta en saanyt siitä riittävän siistiä. Lopputulos on mielestäni ihan ok. 


Lanka: Drops Lace (70 % alpakkaa, 30 % silkkiä), n. 60 g (neulottu kaksinkertaisella langalla)
Väri: 3112, hillitty roosa
Puikot: 3,5mm
Silmukkamäärä: 160
Ohje: Spiral Cowl by Keri McKiernan, RaverlySohvatyyny

Kävin taannoin ostamassa Ogelin Lankamaailmasta ontelokudetta, josta neuloin sohvatyynyn. Valmiin tyynyn mitat on n. 40 x 40 cm. Tein tyynyn hyvin yksinkertaisesti; loin 50 silmukkaa ja neuloin aina oikeaa, kunnes kappaleen korkeus oli 80 cm. Tämän jälkeen taitoin kappaleen kaksin kerroin ja virkkasin reunat umpeen.


Lanka: Mini ontelokude, n. 600 g
Väri: Vaalea harmaa
Puikot: 7, Virkkuukoukku: 8
Silmukkamäärä: 50
Ohje: Omasta päästä