Lukko

Aina välillä käy niin, ettei mikään työ innosta tai onnistu. Kävin kesälomalla Tallinnassa ja ostin sieltä muutaman kerän lankaa (pellava-puuvilla -sekoitetta) ja tarkoituksenani on tehdä toppi tai lyhythihainen paita. Muutaman paidan jo aloitinkin, mutta malli tuntuu olevan koko ajan väärä. Olen siis haudannut langat korin uumeniin ja mietin ideaa uudemman kerran. Hyviä ideoita otetaan vastaan!
 
 
Usein tällaisen lukkotilanteen saan auki neulomalla jotain kivaa ja simppeliä. Lukon avaamiseksi kävin ostamassa perjantaina pari kerää Katian cotton stretch -lankaa ja tarkoituksena oli neuloa viikonlopun aikana kivat kesäsukat. Ensimmäisen sukan sain kantapäähän asti ja sitten tökkäsi. Tökkäsi niin pahasti, että hautasin taas langat korin uumeniin, muiden keskeneräisten seuraan...
 
 
Sen verran olen saanut aikaan, että avasin blogille oman Instagram-tilin. Nämäkin kuvat löytyvät Instagramista.

Jälleen villasukat

Puikoilta putosi taas yhdet villasukat. Tällä kertaa tavallistakin tavallisemmat harmaat sukat muutamalla koristeraidalla. On tuntunut melko huvittavalle istua terassilla kesähelteessä ja neuloa villasukkia. Yksi pari on vielä kesken ja sen jälkeen on välillä neulottava jotain muuta kuin sukkia. Minulla on kyllä käynnissä lankakorin tyhjennys; vanhat sukkalangat on neulottava pois ennen uusien ostamista. 

Lanka: 7 veljestä
Väri: 048 ja 011
Puikot: 3,5 mm
Silmukkamäärä: varressa 48, kantapään jälkeen 44
Muuta: perussukka (Novita, PDF), kapea nauhakavennus


Aurinkoista viikon jatkoa!


Lisää sukkia

Muita projekteja vältellessäni tein muutamat villasukat lisää. Kuulun itse siihen kastiin, joka pitää villasukkia kesähelteelläkin. Villasukat ja shortsit on mainio asuyhdistelmä. Kotona. ;) Tosin tänä kesänä nyt on shortsit jäänyt enimäkseen kaappiin... Joka tapauksessa tein itselleni "kesäsukat" lyhyellä varrella. Varteen tuli 1o 1n resori, kierretyillä silmukoilla. Muuten sitten perussukan ohjeella ja leveällä nauhakavennuksella. 
Sisko tykkäsi tekemistäni palmikkosukista ja pyysi tekemään lisää sukkia, jos vain aikaa ja intoa riittää. Intoa ainakin... Siskon sukkiin sovelsin Ravelrysta löytämääni Rye-sukkien ohjetta. Ihan kivat näistäkin tuli. Näissäkin varren joustinneuleosuus on tehty kierretyillä silmukoilla.Kolmannen sukkaparin neuloin toiselle siskolleni syntymäpäivälahjaksi. Hänelle tein tuollaiset perinteiset vohvelisukat. Näistä tykkäsin kovasti. Perussukka, mutta kuitenkin vähän enemmän. Näitä voisi tehdä enemmänkin lahjoiksi.

Valkoiset sukat:
Lanka: 7 veljestä
Väri: 011 (65 g)
Puikot: 3,5 mm
Silmukkamäärä: 48

Rye:
Lanka: 7 veljestä
Väri: 043 (n. 100 g)
Puikot: 3,5 mm
Silmukkamäärä: 46
Ohje: Rye, Ravelry

Vohvelisukat:
Lanka: 7 veljestä
Väri: 043 (n. 100 g)
Puikot: 3,0 mm
Silmukkamäärä: 48Sukupolvien silmukat

Löysin kirjakaupassa käydessäni ihastuttavan kirjauutuuden, Sukupolvien silmukat. Kirjan on tehnyt työryhmä, johon kuuluvat Piia Ketola, Eija Bukowski, Leena Kokko, Anne Bäcklund ja Sari Suuronen. 
Sukupolvien silmukat vastaa käsityöharrastajien hartaaseen toiveeseen rajan taakse jääneen Karjalan sukka- ja lapasmalleista, joita kirjaan on löydetty museoiden, arkistojen ja kotien kätköistä yli 40. Taidokkaasti neulotut ja virkatut lapaset, kintaat, kirkkosormikkaa, sukat, kalsut ja muut ovat saaneet nykyaikaan sopivat tarkat ja selkeät ohjeet, joita säestävät monet kiehtovat tarinat ja elävät historialliset taustatiedot
Kirjassa on monta kaunista sukka- ja lapasmallia. Osa ohjeista on helppoja, osa vaativia kirjoneulemalleja. Ohjeiden yhteyteen on kirjoitettu sukkiin ja lapasiin liittyviä tarinoita ja taustatietoa. Kirja on kertakaikkiaan ihana! Tähän tulen varmasti vielä monta kertaa palaamaan blogissakin. 


Itseäni tämä kirja kiinnostaa myös siitä syystä, että olen kiinnostunut sukujuuristani ja olenkin muutaman vuoden tehnyt sukututkimusta. Yksi sukuhaaroistani vie juuri rajan taakse jääneeseen Karjalaan. Isomummuni on kuulemma ollut erittäin innokas neuloja koko ikänsä.