Unilintu 2.0

Viikko sitten äitini pyysi minua tekemään hänelle huivin (tai kaksi) syksyksi/talveksi. Kävimmekin heti maanantaina yhdessä lankaostoksilla AnnLiis Artéssa. Valitsimme yhdessä langat kahteen huiviin ja pipoon.

Ensimmäisenä aloitin huivin tästä Lang Yanrsin liukuvärjätystä Jawoll Magic -langasta. Täytyy tunnustaa, että en ole ennen neulonut liukuvärjätyistä langoista. Olen aina epäillyt niiden näyttävän "tökeröiltä" tai "riemunkirjavilta". Vielä huivin alkuvaiheilla olin hieman skeptinen värin suhteen. Lopputuloksen myötä voin kuitenkin pyörtää päätökseni ja neuloa toistekin liukuvärjätystä langasta. 


Huivin malliksi valikoitui Unilintu. Äiti on aina tykännyt keväällä itselleni neulomasta Unilinnusta ja sai nyt oman versionsa. Lopputulos on aivan erilainen tästä langasta tehtynä. Kiva ohje, johon varmasti sopii lanka kuin lanka.

Lanka: Lang Yarns, Jawoll Magic (75 % villaa, 25 % polyamidi)
Väri: 840023
Menekki: 93 g
Puikot: 4,0 mm
Ohje: Unilintu, Elina Luminen (ravelry)

Raitapipo

Kun tein itselleni pipoa, niin mies pyysi tekemään hänellekin pipon. Koska tykkäsin Raitulin mallista, päätin tehdä hänellekin samalla ohjeella pipon. Tykkään tästä raidallisestakin versiosta paljon. Nähtäväksi jää, kumman päästä pipo talvella löytyy... ;)


Lanka: Hjertegarn Ciao Trunte (100 % merinovilla)
Väri: 1830 ja 1200
Menekki: 39 g
Puikot 3,0
Silmukkamäärä: 132

Syyspipo

Vaikka kesää on vielä jäljellä, niin mieleen alkaa vähitellen tulemaan syysjuttuja. Tulevaa pohjoisen matkaa ajatellen, tein ohuen syyspipon itselleni. Olen herkkä palelemaan ja tarvitsen jo melko aikaisin syksyllä pipon kylmiä aamuja lämmittämään. 

Pipon tein Raitulin ohjetta mukaillen. Mainio peruspipon ohje! Seuraavaan pipoon voisin tehdä ne ohjeen mukaiset raidatkin.


Ohut pipo mielessä lähdin lankakaupasta etsimään lankaa. Löysinkin aivan ihanan, pehmeän Hjertegarnin langan, jossa on alpakkaa, merinovillaa ja silkkiä. Todella mukava lanka neuloa! Luisti hyvin puikoilla ja jäljestä tuli kauniin tasaista. Tästä saisi varmasti miellyttävän huivin tehtyä. Ja lisää pipoja.
Lanka: Hjertegarn, Alpaca Silk (60 % alpakka, 30 % merinovilla, 10 % silkki)
Väri: 403
Menekki: 38 g
Puikot: 3,0 mm
Silmukkamäärä: 126

Sunnuntain superhelppo askarteluTeki mieli askarrella jotain superhelppoa ja hauskaa. Askartelin muutamasta huopapallosta ja korunyöristä pari kaulakorua. Nyöri vain loppui kesken ja sininen huopapallo jäi yli. Reikämeistillä reikä palloon ja naru läpi. Helppoa!


Oikeasti välttelen täällä Titaniumin pitsireunan neulomista.

Puuvillaa jalkoihinKiinnostuin jokin aika sitten Katian uudehkosta Cotton Stretch langasta. Langan värikartassa on ihanan raikkaita, kesäisiä värisävyjä. Lanka koostuu puuvillasta ja polyesterista, joten se sopii myös sukkiin. Sukat ovat ihanan pehmeät jalassa! Sopii hyvin vaikka unisukiksi.Lanka: Katia, Cotton Strech
Väri: 11
Puikot: 3,5
Silmukkamäärä: 56

iPhonen uudet vaatteetTällä kertaa tällainen yhden illan näperrys. Hukkasin kesälomalla puhelimeni suojapussin ja siitä lähtien olen pelännyt puhelimen rikkoutumista kassin pohjalla. Muutamassa blogissa on vilahdellut virkattuja puhelinpusseja. Päätin siis eilen illalla virkata itsekin pussin. Virkkaaminen on ihan hauskaa, kun siitä alkaa olemaan jotain hajua. 


Käytin pussin virkkaamiseen lankaa, jossa on 80 % pellavaa ja 20 % puuvillaa. Samasta langasta on edelleen suunnitteilla kesäpaita.Lanka: Midara, Linolo (80 % pellava, 20 % puuvilla)
Paino: 13 g
Koukku: 3