Kehyskukkaroita

Ilmottauduin mukaan kansalaisopiston kaksi päivää kestäneelle kehyskukkarokurssille. Oli kyllä valtavan hyvä kurssi!  

Kurssin tarkoituksena oli opetella tekemään kehyskukkaroita valmiin kaavan pohjalta sekä puristettaviin että ommeltaviin kehyksiin. Lisäksi opeteliin myös piirtämään itse sopivat kaavat kehyksiin. Itse innostuin kurssilla niin paljon tuosta puristettavasta mallista, että ommeltava kehys jäi vielä opettelematta. Tein ensin ison punaisen pussin valmiin kaavan perusteella (kuva yläpuolella). Vaikka meille sanottiin, että ensimmäinen tuskin onnistuu, niin tästä taisi tulla oikeastaan paras kaikista. Toinen valmiin kaavan pohjalta tehty on pieni harmaa-valkoinen, pullea pussi, johon on tehty lisää tilaa kiilapalan avulla. Lopuksi tein kaksi pussia niin, että piirsin niihin itse kaavat (pilkukas ja pyöreämpi punainen).Pilkukas pussi on tehty Ikean palakankaasta, joka taitaa olla markiisivahvuista. Pussista tuli todella tukeva, mutta näin paksua kangasta oli hieman vaikeampi ommella. Punaisten ja harmaan pussin kankaat ovat Marimekon palalaarista ja molemmat ovat ohutta puuvillaa. Kaikkiin pusseihin tein vuorit vanhoista lakanoista. 


Näitä pussukoita oli todella kiva ja yllättävän helppo ommella! Täytyy ostaa/tilata erilaisia ja erikokoisia kehyksiä ja jatkaa kukkaro-ompeluita. Tykkään!
2 kommenttia

 1. Oi on ihania! Sain nyt tosi kiusauksen kokeilla itsekin. Haluaisin kokeilla virkattua pussia... En kyllä kuvitelee miten näitä kehuksia puristetaan? Miten ne puristusjäljet eivät näkyy? Pysyykö se tiukkaasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kokeile ihmeessä, virkatusta pussista tulee varmasti kaunis! Jos käytät puristettavaa kehystä, niin puristaessa pihdin ja kehyksen väliin tarvitsee jonkin pehmusteen. Siihen käy esim. nahkapala tai paksu kangas.

   Toinen vaihtoehto on kiinni ommeltava kehys, (esimerkiksi: http://ullaka.fi/fi/kukkaronkehykset/922-ommeltava-lukkokehys-9-cm.html) johon ei tarvitse liimaa ja puristusta. Itse ehkä laittaisin sellaisen virkattuun pussiin. Tässä mallissa kangas asetellaan kehykseen ja ommellaan kiinni noista pienistä rei'istä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!