Ra(i)kkaita raitoja

Hei taas! Elossa ollaan edelleen vaikkei blogi olekaan päivittynyt pitkään aikaan. Neulominen on ollut hyvin vähäistä viime aikoina, mutta sen sijaan olen viettänyt aikaa ompelukoneen ääressä. Ompeluksista siis vähän myöhemmin lisää, mutta nyt on helmikuussa valmistuneiden sukkien vuoro. Olen sukissa edelleen rakastunut raitoihin. Voisin neuloa raitasukkia vaikka kuinka paljon! Tällä kertaa sukkiin valikoitui sinapinkeltaisen seuraksi harmaata ja valkoista. Usein nähty, mutta aina hyvä väriyhdistelmä. Nämä lämmittävät mainiosti omia varpaita.

Langan suhteen olen "jämähtänyt" Gjestalin Maijaan <3. Hyvä ja pehmeä lanka, jossa on paljon (85 %) villaa ja sopiva paksuus perussukkaan. Värikartta langassa on ihanan laaja (nähtävillä ainakin Lankamaailman sivuilla).  

Sukka on taas tehty omalla perussukan ohjeella ja ranskalaisella kantapäällä. Olen nyt jämähtänyt tähän kantapäämalliin, kun se sopii niin hyvin omaan jalkaan. Tykkäisin kovasti myös tiimalasikantapään istuvuudesta, mutta siihen tuppaa aina jäämään reikiä. Höh. Löytyisikö joltain takuuvarmaa ohjetta? Tässä vielä siis ranskalaisen kantapään ohje, kuten sen itse teen:

Kantalappu: 
Kantalapun silmukat neulotaan 1. ja 4. puikon silmukoilla (yhteensä 28 silmukkaa). Aloita siis neulomalla 1. puikon silmukat oikein 4. puikolle ja käänny. 
- Nurja puoli: nosta ensimmäinen silmukka ja neulo loput nurin. Käänny. 
- Oikea puoli: *nosta 1 silmukka neulomatta ja neulo 1 silmukka oikein*.  Toista *-* kerroksen loppuun. Käänny. 

Toista näitä kahta kerrosta, kunnes kantalapussa on 28 kerrosta. Neulo viimeiseksi nurjan puolen kerros.  

Aloita sitten kantapään kavennukset:
- Neulo 16 silmkkaa oikein, 2 oikein yhteen takareunoistaan, 1 oikein. Käänny.
- Nosta 1. silmukka neulomatta, neulo 5 s nurin, 2 nurin yhteen, 1 oikein. Käänny.
- Nosta 1. silmukka neulomatta, neulo 6 s oikein, 2 oikein yhteen takareunoistaan, 1 oikein. Käänny.
- Nosta 1. silmukka neulomatta, neulo 7 s nurin, 2 nurin yhteen, 1 oikein. Käänny. 
- Jatka näin, jolloin kavennusten väliin jäävien silmukoiden määrä kasvaa aina yhdellä silmukalla. Kavenna näin, kunnes kaikki reunasilmukat on kavennettu pois. Poimi kantalapun reunoista silmukat, kuten normaalisti ja tee kiilakavennukset. 

Lanka: Gjestal Maija
Värit: 205 harmaa, 200 valkoinen ja 218 keltainen
Puikot: 3 mm

18 kommenttia

 1. Nämä ovat keväisen kauniit. Auringonpilkahduksia ja pälvipaikkoja keväthangella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kauniisti kuvailit sukkia. :)

   Poista
 2. Ihana väri! Näillä kelpaisi tallustella loskasäässä :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat, kertakaikkiaan. Valkoisen, harmaan ja keltaisen yhdistelmä on tosi nätti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tekee mieli yhdistellä näitä värejä johonkin muuhun neuleeseen myös. Pää lyö nyt vain aivan tyhjää sen suhteen, mitä neuloisi.

   Poista
 4. Onpa ihanat sukat! :D

  VastaaPoista
 5. Niin kauniit! Tuli heti semmoinen fiilis, että tämän tyylisiä pitäisi saada omaankin sukkalaatikkoon tehtyä. Josko ensi syksyksi ehtisi väkästää :) Tuota väriyhdistelmäähän voisi käyttää kivasti myös esimerkiksi valkoharmaa-raidalliseen neulepuseroon, jossa vaikkapa resorit ja "kyynärpääpaikat" keltaisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihana idea neulepuseroon!

   Poista
 6. Hei! Löysinpä ihanan blogin, taidokkaita käsitöitä sinulla! Upeat sukat..
  Voinko kysyä, kun olen itsekin ajatellut rekisteröidä oman nimen blogille, riittääkö domainin hankkiminen ja sen liittäminen bloggerin blogin yhteyteen vai tarviiko vielä olla lisäksi joku muu palvelin, webbihotelli...? Tietotekniikka ei ole vahvuuteni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki voit kysyä neuvoa, yritän neuvoa parhaani mukaan :)
   Webbihotellia ei tarvita, mutta domain täytyy hankkia. Itselleni se on hankittu Louhen kautta (11,88 €/vuosi) . Kun domainin rekisteröinti on suoritettu, pitää tehdä asetusmuutokset bloggerissa. Tuolla Asetukset/perusatetukset on kohta julkaiseminen, jossa pitää käydä muuttamassa uusi osoite. Blogger kyllä opastaa vaiheittain muutoksessa.

   Poista
  2. Kiitos, Jennileena, tämä selkiytti paljon! Olenkin jo löytänyt asetuksista kohdan, jossa uuden domainin saa lisättyä ja uskoisin, ettei sen kanssa tule ongelmia. Katsotaan, mitä saan aikaan... :)

   Poista
 7. Aivan ihanat raidat! Maija on kyllä hyvä lanka :)

  VastaaPoista
 8. Onpa hauska väriyhdistelmä!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!