Selma-mekko


Mekkohullaannukseni vain paheni, kun ostin huhtikuussa ilmestyneen Mekkotehdas aikuisille -kirjan. Kirjan on kirjoittanut Kirsi Etula ja Sunna Valkeapää-Ikola, kuvat on ottanut valokuuvaja Krista Keltainen. Aiemmin heiltä on ilmestynyt suosittu lastenvaatekirja, Mekkotehdas. Kirjasta löytyy 10 kaavaa aikuisille ja yksi lapsille. Lisäksi kirjassa on kesäkassin ja meikkipussin ohjeet.


Kirja on tunnelmaltaan herkkä ja kesäinen. Kankaita muuttamalla mekkojen tyyliin pystyy vaikuttamaan paljon. En itsekään ole kovin röyhelön ystävä, joten vähän malleja yksinkertaistamalla ja graafisilla tai yksivärisillä kankailla mekoista tulee omannäköisiä.


Halusin esimmäisenä ommella kirjasta Selma-mekon pellavasta. Tykkään kovasti pellavaisita kesävaatteista, se on luonnonkuituna miellyttävä päällä. Mekon rento malli on kuin luotu kesäisiin aamuihin puutarhassa. Ei sillä, että sellaista tunnelmallista puutarhaa omenapuiden katveessa itseltä löytyisi, mutta aina voi haaveilla...


Yksinkertaistin vielä vähän mekkoa jättämällä taskut ja vyölenkit pois. Lisäksi kavensin etu- ja takakappaleita reilusti, koska halusin vähemmän poimutusta. Alun kavennuksesta huolimatta mekosta tuli hirveän leveä, joten  jouduin vielä lopuksi kaventamaan mekkoa runsaalla kädellä, jotta siitä tuli sopivan kokoinen itselleni. Suosittelen siis mekkoa ommellessa mittaamaan huolellisesti kaava-arkilta koon ja vertaamaan omiin mittoihin.Kaavat: Mekkotehdas aikuisille, Selma
Kangas: Eurokangas, 100 % pellavaa

---
Seuraa blogia: Bloglovin / Blogipolku / Facebook / Instagram / Pinterest / Ravelry

6 kommenttia

 1. Vau, toimii myös pellavasta ommeltuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän malliin kyllä käy varmasti todella erilaiset kankaat :)

   Poista
 2. Tosi kaunis! Istuiko yläosa hyvin ilman kavennuksia vai pitikö sitäkin säätää? Ps. Juuri sain Hilman valmiiksi... 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni tuo yläosa on suoraan kaavasta, mutta tuota rypytetystä osasta kavensin taitteelta jonkun verran. Lopuksi vielä sivusaumoista jouduin ottamaan jonkin verran pois.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!