Rakkaudesta kantinkääntäjään


Monissa blogeissa ja facebookin ompeluryhmissä on paljon hehkutettu ja kehuttu kantinkääntäjää, jolla saa tehtyä mm. paitoihin siistit trikoo- tai resorikantit. Olin aika epäileväinen kääntäjän suhteen, koska käyttäisin sitä vain ompelukoneen kanssa ja monella muulla on käytössä peitetikkikone, jota varten kääntäjät varsinaisesti on suunniteltu. Ompelukoneeseen kääntäjä pitää teipata kiinni. Epäilin myös onko sen kanssa yhtään helpompi tehdä kanttauksia, kuin tähän mennessä käyttämälläni saumuri&ompelukone-taktiikalla. Osallistuin Karnaluks-kimppatilaukseen ja tilasin sieltä resorin nelinkerroin kääntävän 48mm -> 15mm kantinkääntäjän. Ompelukoneen kanssa kääntäjää käytettäessä, se siis teipataan paininjalan eteen. Kantti ommellaan suoraan vaatteeseen kiinni (vaikka kaksoisneulalla), eikä saumuria käytetä tässä ollenkaan. 


Tapani mukaan lähdin soitellen sotaan... Teippasin kääntäjän kiinni koneeseen, leikkasin trikoosta yhden mallipääntien&trikoosuikaletta kanttausta varten. Testi onnistui paremmin kuin uskalsin odottaa, joten siitä sitten suoraan vain oikean paidan kimppuun. Virhe. Ratkoin ensimmäisen paidan pääntien auki viidesti, ennen kuin sain tehtyä riittävän siistin kanttauksen. Tässä vaiheessa olin jo valmis laittamaan kääntäjän myyntiin... Onneksi kokeilin vielä kädenteiden kanttausta ja se sujuikin jo hieman helpommin. 


Muutamaa paitaa myöhemmin voin sanoa, että olen rakastunut. Kanttien ompeleminen on 100 x nopeampaa, helpompaa ja siistimpää kääntäjän kanssa. 

4 kommenttia

 1. Moikka!
  Huippu vekotin!
  Olisiko sinulla suoraa linkkiä tähän tuotteeseen? Löydän itse vain lähes 100e maksavan.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttäisi olevan loppu tällä hetkellä nuo edulliset mallit. Kannattaa varmaan kysyä sähköpostilla, koska niitä tulee lisää. Karnaluksiin voi kirjoittaa suomeksi, siellä on suomenkielisiä myyjiä. :)

   Poista
  2. Nyt kääntäjiä on taas verkkokaupassakin: http://shop.kl24.ee/kattemasinad_coverlock_machine/0/readmore/4504/&lng=12/
   Omani on malliltaan tämä: "Kantinkääntäjä, nelinkerroin, 48mm-->15mm Art.140-4-48mm", hinta: 26,55 €

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!