T-paitoja miehelle

Blogiin on kuulemma kaivattu uusia päivityksiä. :) Nyt on ainakin pari uutta juttua luvassa ja toivottavasti tässä juuri alkaneen kesäloman(!) aikana ehdin vähän ompelemaan ja jos saisin lopultakin kaivettua myös puikot ja langat esille. 


Söin sanani, jälleen kerran. Olin pitkään sitä mieltä, etten ompele tavallisia t-paitoja, koska niitä saa kaupasta niin edullisesti. Alkukesästä olimme miehen kanssa ostamassa hänelle uusia t-paitoja ja kaupassa pyörittelin paitoja käsissäni. Totesin, että ompelen kuitenkin ennemmin ne itse... 

Aluksi ompelin pari paitaa Suuri Käsityö 3/2015 lehden kaavalla. Ihan ok kaava, mutta ei ollut istuvuudeltaan paras mahdollinen. Seuraavaksi päätin kokeilla Joka tyypin kaavakirjan peruspaitakaavaa (sovituskuvissa). Tämä kaava sopikin paremmin. Vähän vaatisi hienosäätöä istuvuuden parantamiseksi, mutta toistaiseksi mennään tällä, kunnes tulee jotain parempaa vastaan.  Osaako joku vinkata hyväksi havaittuja kaavoja miehelle?


Ennen näitä t-paitoja olin ommmellut miehelle vain yhden pipon... Oli jo siis aikakin ommella jotain hänellekin, eikä aina vain itselle. Tässä paitoja ommellessa olen törmännyt jälleen kerran siihen, että miehille on hankala löytää kivoja, kuviollisia kankaita. Toistaiseksi onkin menty vain raitojen ja yksiväristen kankaiden kanssa. Pientä jujua paitoihin on haettu lähinnä taskujen ja eri väristen kanttausten kanssa. 
Kankaat: Eurokangas, Nosh
Kaavat: Joka tyypin kaavakirja, Suuri Käsityö 3/2015

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!