Parasol-huivi

Ravelry ja blogit ovat valtava inspiraation lähde. Ja Ravelry on mahtava ohjeiden aarreaitta. En muista missä näin ensimmäisen kerran Parasol-huivin, mutta malli jäi mielen sopukoihin pyörimään pitkäksi aikaa. Kun neuloin sukkia Väinämöinen sportista, keksin yhdistää nämä kaksi toisiinsa. Kävin ensin ostamassa Snurresta Parasol-huivin suomenkielisen ohjeen ja sen jälkeen tilasin Titityystä Väinämöistä. Snurresta en ohjeen ostohetkellä löytänyt kahta vyyhtiä kivaa punaista lankaa, joten tilasin langat erikseen. 


Huivi oli todella kiva ja helppo neulottava. Ohjeesta olisi selviytynyt vaikka se olisi ollut englanniksi. Vierastan edelleen vähän englanninkielisiä ohjeita, joten jos mahdollista, valitsen ohjeen suomeksi. 

Ohjeen mukaan huiviin olisi riittänyt 100 g lankaa, mutta halusin huivista hieman suuremman, joten varasin kaksi vyyhtiä lankaa, joista neuloin yhteensä noin 130 g. Lopusta langasta teen vielä jossain vaiheessa pipon huivin kaveriksi.Huivista tuli näin juuri sopivan kokoinen kaulalle kiedottavaksi. Viimeistelyvaiheessa kastelu ja pingotus pehmensi lankaa, joten huivi ei pistele kaulalla.Lanka: Louhittaren luola, Väinämöinen
Väri: Villiviini
Puikot: 4,0
Ohje: Parasol, Janina Kallio (ravelry)

5 kommenttia

 1. Kaunis huivi ihanan värisestä langasta! Ja nuo korvikset! Mistä tuollaisia ihanuuksia löytää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset  1. jennileena13.11.2015 10.15

   Kiitos! Langan värissä on juuri sopivasti vaihtelua :) Korvikset askartelin itse joskus kesällä. Lankakeräriipukset tilasin netistä, jostain verkkokaupasta. Valitettavasti en muista kaupan nimeä / osoitetta.

   Poista
 2. Tosi kaunis huivi! Mulla on ihan sama, vierastan englanninkielisiä ohjeita, tuntuu että suomenkielisetkin on ihan tarpeeksi kryptisiä... :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis Parasol ja ihastuttava punainen!

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi, tuo villiviini on todella kaunis väri :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!