Villaa

Huovutus on pitkään kiinnostanut, mutta en kuitenkaan itsekseni ole sitä opetellut. Syksyllä kotiin jaettu Kansalaisopiston kurssiesite houkutteli ilmoittautumaan mukaan huovutuskurssille. Viikonloppuna järjestetyllä kurssilla oli mahdollista joko neulahuovuttaa pieniä joulukoristeita tai märkähuovuttaa esim. tossut. Herkkäihoisena päätin unohtaa märkähuovutuksen kokonaan, mutta neulahuovuttaminen sen sijaan onnistui.Kurssin aluksi meille kerrottiin perusasioita neulahuovuttamisesta ja märkähuovuttajille annettiin ohjeita oman työn valintaan / työvälineisiin jne.

Olin jonkin verran miettinyt etukäteen, mitä kurssilla huovuttaisin ja ostanut villat & muut tarvikkeet sen mukaan. Perjantai-illan aikana ehdin huovuttamaan yhden, hyvin yksinkertaisen tontun. Tälle tontulle pitäisi vielä tehdä kaveri.Kurssi jatkui lauantaina, jolloin otin työnalle enkelin. Enkelin sisälle leikkasin superlonista kartion, jolla sai tukea työhön ja villan kulutusta vähemmälle. Päälle vain villakerroksia ja huovutusneulan kanssa tikuttamista. Nopeaa tekemistä tämä ei ollut, vaan yhteen enkeliin meni helposti reilu tunti aikaa.


Kurssin jälkeen tein kotona vielä toisen enkelin. Neulahuovuttaminen oli todella kivaa! Varmasti jatkan huovutushommia myöhemmin kotona ja ehkä näitä nähdään vielä ennen joulua blogissa lisääkin.

2 kommenttia

  1. Suloiset enkelit. Huovutus tekee niistä utuisen ja pumpulinpehmoisen näköiset, mikä enkelien kohdalla taitaakin olla aika osuvaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!