Raitoja, raitoja

Halusin yllättää isosiskoni villasukilla ja mietin jotain kivaa perussukkaa. Lopulta insipraationhaku päättyi Kerällä-kirjan raitoihin. Vastaavat raidat olen neulonut ennenkin, mutta itselleni. Tällä kertaa yritin noudattaa ohjetta vähän tarkemmin ja hyvät sukat näistä tulikin!
 
Tykkään hirveästi tällaisista perussukista, joissa yksinkertaisella tavalla on saatu hauska lopputulos. Kuten näissäkin eri levyiset raidat riittävät piristämään sukat.Lanka: Gjestal, Maija (85 % villaa, 15 % polyamidi)
Värit: 205 (harmaa), 200 (valkoinen)
Puikot: 3,0 mm
Ohje: Raitasukat, Kerällä-kirja (Jonna Hietala)

Helmet

Palataan vielä vähän ajassa taakse, jouluun. Tällä kertaa meillä mies hoiti joululahja-askartelut, minulta kun jäi tekemättä lahjat. 

Joulun paras lahja oli miehen minulle askartelema, yksinkertainen helmikaulakoru.

Tarvikkeet:
- puuhelmiä 3 eri kokoa ja väriä
- maalia ja sivellin
- nyöriä


Suunnitelmia vuodelle 2015


Ajattelin, että voisin vähän listata, mitä haluaisin tänä vuonna tehdä käsitöiden saralla. Vuoden lopussa voi sitten katsoa, miten tavoitteissa onnistui.

- Opetella kirjoneuletta
- Neuloa säärystimet
- Neuloa keskeneräinen alpakkaraitapaita loppuun
- Ommella pellavamekko kesäksi
- Ommella huppari
- Neuloa villatakki ylhäältä alas
- Opetella jonkin uuden kantapään
- Neuloa pitsisukat
- Käydä käsityömessuilla

Tässä muutamia sellaisia, joita olen ajatellut tälle vuodelle. Saatan päivittää listaa matkan varrella, jos tulee mieleen jotain uutta opeteltavaa.

Iloisia käsityöhetkiä vuodelle 2015!


Kuplivaa

Olen aina hieman jälkijunassa neulomusteni kanssa. Neulovan Nartun Kuplalapasia neulottiin runsain mitoin vuoden 2013 lopussa, mutta minä sain vasta 2015 alussa tehtyä näistä sukkaversion. 
En löytänyt varsinaista ohjetta kuplasukkiin (saa linkittää, jos sellainen on!), vaan siirsin mallineuleen sukan varsiin. Jätin kuplat pois jalkateristä, sillä nämä mahtuvat paremmin kenkiin näin. 


Jälleen kerran sain oppia kantapään kautta, että lankojen värjäyserillä on todella merkitystä. Ensimmäisen kerän loputtua nappasin ensimmäisen samaa väriä olevan kerän ja jatkoin siitä. Väri vaihtui sopivasti varressa ja kuplien välissä en huomannut värisävyeroa. Kerä nro 2 loppui puolestaan jalkaterän päällä ja jatkoin ensimmäisenä käytössä olleen langan värierällä. Ero on silmiinpistävän selkeä. Onneksi näiden oli tarkoituskin jäädä omaan käyttöön, sillä harmittaisi antaa vaikkapa lahjaksi "eripariharmaat". 

Lanka: Gjestal Maija (85 % villa, 15 % polyamidi)
Väri: 205 (harmaa) ja 200 (valkoinen)
Puikot: 3,0 mm
Silmukkamäärä: 60 varressa, 56 jalkaterässä
Ohje: soveltaen Kupla, Soile Pyhäniska (ravelry)

Hei taas, pitkästä aikaa!Olen viimeaikoina:

- lukenut todella monta kirjaa
- tehnyt ylitöitä
- potenut flunssaa
- rekisteröinyt blogille oman osoitteen: www.kadenjalki.com!
- suunnitellut blogialustan vaihtoa
- neulonut sukat (postaus tulossa)
- ommellut mekonMekko on tehty samalla Suuri Käsityö -lehden kaavalla, kuin ensimmäinen mekkoni ikinä, mutta tällä kertaa valitsin kankaaksi viskoositrikoon. 

Muokkasin pikkasen kaavaa sopivammaksi: korjasin rinnan muotolaskoksen paikkaa ja jätin vetoketjun tästä kokonaan pois. Selästä mekko on edelleen turhan väljä, joten taidan saumuroida takasauman vielä kerran uudelleen. Liika väljyys erottuu/korostuu ainoastaan, kun käytän mekkoa vyön kanssa. 

Tämä mekko kiilasi suoraan lempimekkojeni kärkeen. Kangas on helppohoitoinen ja mukava päällä. :)

Kaava: Suuri käsityö 9/2014 malli nro 1
Kangas: Eurokangas, CLEO-Punto Milano