Taskumekko


Näin Facebookin ompeluryhmässä kuvan, kun joku oli ommellut hauskan taskullisen mekon. Piti tietysti heti apinoida perässä. Mitään ohjetta tähän ei ollut, ainoastaan valmiin mekon lisäksi kuva siitä, miten kaavaa oli muokattu taskun takia. Kuvan perusteella sitten lähdin muokkaamaan mekkoa Ottobren Twig -kaavasta (5/2015).


Tasku on mekossa vain toisella sivulla. Toinen puoli mekosta on ihanan tavallinen. Tasku toimii lähinnä pienenä yksityiskohtana. Töissä sinne voi tarvittaessa sujauttaa vaikka puhelimen. Tyhjänä ollessaan se ei edes juuri erotu.
Kangas: Joustocollege, Kangaskapina
Kaava: Oma muokkaus

Harmaata ja oranssia


Harmaan yhdistäminen johonkin kirkaampaan väriin on kiehtonut jo pidemmän aikaa. Löysin Maija-langasta todella kauniin oranssin sävyn, joka ei ole liian räikeä. Tämä oranssi on sellaisen maanläheinen, syysruskan sävy. Alimman kuvan väri on ehkä lähimpänä totuutta, muissa kuvissa väri näyttää hehkuvammalta.


Aluksi olin ihan vähän epäileväinen väriyhdistelmän suhteen. Tykkäsin kyllä itse, mutta oman villasukkalaatikon inventoinnin jälkeen totesin etten tarvitse lisää sukkia. Onneksi äitini näki tekeillä olleen sukanvarren ja tykkäsi väriyhdistelmästä. Sukkien saaja oli selvillä siinä vaiheessa. Tänään sukat viimein päätyivät saajan jalkaan, vaikka ovat olleet jo tovin valmiina.

Lanka: Gjestal Maija
Väri: 203 (harmaa) 239 (oranssi)
Puikot: 3,0

Eyeblink-huivi


Muistaakseni viime syksynä tuli myyntiin Katian Arequipa -sukkalanka, jossa on villan ja polyamidin lisäksi alpakkaa. Ostin lankaa aikoinaan ensin yhden kerän, mutta lanka tuntui turhan hienolta sukkiin. Kyseessä on melko ohut ja pehmeä lanka (puikkosuositus 2,5-3). Ikävä kyllä lankaa ei enää näy Katian sivuilla, joten lanka lienee poistunut markkinoilta.
Pitkän hautomisen jälkeen päädyin neulomaan langasta huivin. Epäilin 100 g kerän riittävyyttä huiviin, joten päätin hakea kaupasta vielä toisenkin kerän samaa lankaa. Todellisuudessa yksi kerä olisi riittänyt aivan mainiosti. Neuloin yhdestä kerästä huivin sileän osion ja pitsiosion toisesta kerästä. Neulomisvaiheessa huivi oli melko pienenä myttynä puikolla ja todellinen koko paljastui vasta päättelyvaiheessa. Huivi on siis melko suuri, kärkien väli on 240 cm pitkä. 

Ohjeesta poiketen neuloin pitsiä vähemmän, kummankin neulekaavion vain kertaalleen. Suuresta koosta huolimatta huivi kietoituu ihanasti kaulan ympärille. 

Lanka: Katia Olé Socks Arequipa (60 % villa, 20 % Alpakka, 20 % Polyamidi)
Menekki: 145 g
Väri: 105

Puikot: 4,5
Ohje: Heidi Alander, Eyeblink (Ravelry)


Mekko Kurjenpolvesta


Marimekon Kurjenpolvi (suunnittelija Aino-Maija Metsola) on yksi kuosisuosikeistani. Ostin jo aikaisin keväällä metrin tätä kangasta mielessäni kotelomekko loppukesän rippijuhliin. Ompelin mekon jo keväällä kertaalleen kokoon, mutta rippijuhlien lähestyessä muokkasin mekkoa paremmin istuvaksi. Sain ottaa mekkoa vähän joka kohdasta pienemmäksi, mutta eniten kavensin helmaa.


Kaavana mekossa on Ottobre Design Womanin 2/2012 lehdessä julkaistu Nellie. Samaa kaavaa olen käyttänyt ennenkin kesämekossani.

Kuvat on hieman yläviistosta otettuja, pituus on todellisuudessa jonkin verran polven yläpuolelle.


Kaava: Kaava: Ottobre design woman 2/2012, Nellie
Kangas: Marimekko