Villaa

Huovutus on pitkään kiinnostanut, mutta en kuitenkaan itsekseni ole sitä opetellut. Syksyllä kotiin jaettu Kansalaisopiston kurssiesite houkutteli ilmoittautumaan mukaan huovutuskurssille. Viikonloppuna järjestetyllä kurssilla oli mahdollista joko neulahuovuttaa pieniä joulukoristeita tai märkähuovuttaa esim. tossut. Herkkäihoisena päätin unohtaa märkähuovutuksen kokonaan, mutta neulahuovuttaminen sen sijaan onnistui.Kurssin aluksi meille kerrottiin perusasioita neulahuovuttamisesta ja märkähuovuttajille annettiin ohjeita oman työn valintaan / työvälineisiin jne.

Olin jonkin verran miettinyt etukäteen, mitä kurssilla huovuttaisin ja ostanut villat & muut tarvikkeet sen mukaan. Perjantai-illan aikana ehdin huovuttamaan yhden, hyvin yksinkertaisen tontun. Tälle tontulle pitäisi vielä tehdä kaveri.Kurssi jatkui lauantaina, jolloin otin työnalle enkelin. Enkelin sisälle leikkasin superlonista kartion, jolla sai tukea työhön ja villan kulutusta vähemmälle. Päälle vain villakerroksia ja huovutusneulan kanssa tikuttamista. Nopeaa tekemistä tämä ei ollut, vaan yhteen enkeliin meni helposti reilu tunti aikaa.


Kurssin jälkeen tein kotona vielä toisen enkelin. Neulahuovuttaminen oli todella kivaa! Varmasti jatkan huovutushommia myöhemmin kotona ja ehkä näitä nähdään vielä ennen joulua blogissa lisääkin.

Parasol-huivi

Ravelry ja blogit ovat valtava inspiraation lähde. Ja Ravelry on mahtava ohjeiden aarreaitta. En muista missä näin ensimmäisen kerran Parasol-huivin, mutta malli jäi mielen sopukoihin pyörimään pitkäksi aikaa. Kun neuloin sukkia Väinämöinen sportista, keksin yhdistää nämä kaksi toisiinsa. Kävin ensin ostamassa Snurresta Parasol-huivin suomenkielisen ohjeen ja sen jälkeen tilasin Titityystä Väinämöistä. Snurresta en ohjeen ostohetkellä löytänyt kahta vyyhtiä kivaa punaista lankaa, joten tilasin langat erikseen. 


Huivi oli todella kiva ja helppo neulottava. Ohjeesta olisi selviytynyt vaikka se olisi ollut englanniksi. Vierastan edelleen vähän englanninkielisiä ohjeita, joten jos mahdollista, valitsen ohjeen suomeksi. 

Ohjeen mukaan huiviin olisi riittänyt 100 g lankaa, mutta halusin huivista hieman suuremman, joten varasin kaksi vyyhtiä lankaa, joista neuloin yhteensä noin 130 g. Lopusta langasta teen vielä jossain vaiheessa pipon huivin kaveriksi.Huivista tuli näin juuri sopivan kokoinen kaulalle kiedottavaksi. Viimeistelyvaiheessa kastelu ja pingotus pehmensi lankaa, joten huivi ei pistele kaulalla.Lanka: Louhittaren luola, Väinämöinen
Väri: Villiviini
Puikot: 4,0
Ohje: Parasol, Janina Kallio (ravelry)