Kaksi sukkaa yhtä aikaa

Yksi tavoitteitani Kansalaisopiston neulekurssille oli opetella kahden sukan neulominen yhtä aikaa pyöröpuikolla. Aluksi opettelin neulomaan kaksi sukkaa yhtä aikaa kärjestä alkaen. Apuna tekniikan opettelemisessa oli kirja; Varpaista varteen - Neulo kaksi sukkaa kerralla (kirjoittanut: Melissa Morgan-Oakes).Aloin aluksi neulomaan sukkia täysin kirjan ohjeiden mukaan, mutta purin aloituksen ja päädyin neulomaan kuitenki itselleni tutulla Ullan kärjestä aloitetun sukan ohjeella. Yhdistin vain kirjan ohjeen neulomisjärjestyksestä tähän Ullan ohjeeseen. Ja koska poikkeavalle tielle oli lähdetty, en neulonut kantapäätä kirjan ohjeiden mukaisesti, vaan tein tavallisen tiimalasikantapään.Kirjan ohjeet vaikuttivat kyllä selkeiltä, mutta heti alusta alkaen oli tunne, ettei tekniikka ole "oma". Siksi päädyin soveltamaan sukat tutuksi tulleen tekniikan avulla. Sukat valmistuivat nopeasti, mutta toistaiseksi ei ole paloa neuloa sukkia toistamiseen näin.Kun kärjestä aloitettu sukkapari oli tullut valmiiksi, päätin heti perään opetella kahden sukan neulomisen varresta alkaen. Tälläkin kertaa otin avuksi kirjan; Neulo kaksi sukkaa kerralla 2 (kirjoittanut Melissa Morgan-Oakes).Tällä kertaa noudatin kirjan ohjeita tarkasti ja neuloin sukat valmiiksi ohjeiden mukaan. Ohjeet olivat hyvät ja selkeät sekä niitä oli helppo seurata. Kaksi sukkaa yhtä aikaa varresta alkaen oli itselleni luontevampi tapa neuloa. Tämä tekniikka pääsee varmasti toistamiseen käyttöön.

Alkuun neuloin sukkia KnitPron vaihtokaapelipyöröillä, joilla normaalisti neulon. Tässä ne puikot eivät tuntuneet kivoilta, joten ostin Addin premium pyöröpuikot 100 cm kaapelilla. Hyvät puikot tähän, sopivan joustava kaapeli. Voin suositella lämpimästi näitä puikkoja.

2 kommenttia

  1. Onnittelut uuden tekniikan oppimisesta! Itsekin tykkään Addeista, mutta vielä enemmän HiyaHiya-puikoista. Niissä on Addejakin joustavampi kaapeli ja liitoskohta vielä huomaamattomampi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyy seuraavaa sukkaparia varten ostaa HiyaHiyat testiin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!