Kevättakki

*Puuuuuh* Nyt on viimeinkin aika karistaa pölyt blogin pinnalta! Ompeluhommia on kyllä ollut paljon, mutta kuvien lisääminen blogiin on jäänyt. Enemmän julkaisuja onkin viime aikoina ollut Instagramissa.

Juuri meneillään olevalla talvilomalla otin tavoitteeksi ommella itselleni kevättakin. Halusin kevyesti A-linjaisen, polvimittaisen takin, jota olisi kiva käyttää mekkojen kanssa työmatkoilla. Siisti, mutta rento, jotta matkat asemalle taittuvat mukavasti pyörällä. Ikuisena vilukissana halusin takkiin kevyen vanuvuoren lämmittämään.


Kaava on siis vanhasta Ottobresta 2/2009, Soft Steel -niminen kaava. Tein kaavaan vain pieniä muokkauksia, pidensin helmaa n. 10 cm polvimittaiseksi ja jätin edestä poikkisauman ja taskut pois. Ja vaihdoin paksumman vuorin. Ohjeen mukaan takkiin kuuluisi vain ihan ohut vuorikangas.Ihan mutkattomasti takin ompelu ei sujunut, takkiin tuli mm. muutama ei tarkoituksen mukainen reikä (ratkojan avustamana), vuoritikkiin poltin reiän silitysraudalla jne. Välillä harkitsin jopa koko tekeleen heittämistä roskiin... Kyyneleitä niellen, päätin sinnikkäästi ommella takin loppuun ja käyttää sitä edes kerran roskapussia ulos viedessä. Takki lopulta vaikeuksista huolimatta valmistui ja olen jo sitä ihmisten ilmoilla käyttänyt sekä aion käyttää jatkossakin.
Takin kankaat on ostettu Eurokankaasta, päälikangas on Twill-puuvillaa ja vuorikangas tikkivanua. Hupussa on välissä tikkivanu ja päällä Perla-puuvillaa. Nauhat on Noshilta. 


Takin ompelu kaikista vaikeuksista huolimatta oli aika kivaa ja seuraava takki on jo suunnitteluasteella. Samaa kaavaa aion käyttää jatkossakin, mutta tehdä siihen muutaman muokkauksen. Kankaat: Eurokangas (Twill-puuvilla, Perla-puuvilla ja tikkivuori)
Kaava: Ottobre design woman 2/2009 (Soft Steel)

2 kommenttia

  1. Tosi kivannäköinen takki! Sopii sulle hienosti. Voi kun itsekin uskaltaisin ryhtyä tuohon takkuhommaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai mieluummin vielä takkihommaan :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!