Finnish Summer EditionSuomen kesään on paikallaan myös tunikat/mekot pidemmillä hihoilla, jolloin mekon päälle puetaan vielä villatakki. Viime päivinä tällainen pukeutuminen on ollut ajankohtaista ja sitä silmällä pitäen ompelin tällä viikolla kaksi tunikaa.

Elvelyckanin Stroke-trikoosta ompelin tunikan, Suuri Käsityölehdessä 5-6/2015 julkaistulla kaavalla. Tähän jouduin tekemään lyhyet hihat, koska kangas loppui kesken. Olen käyttänyt tätä kaavaa ennenkin, mutta en muistanut sen olevan aavistuksen liian tiukka lantion seudulta. Käyttöä se ei estä, mutta lasketuvuus voisi olla parempi.Nappinjan Pyörre-kuosista ompelin tunikan 3/4-hihoilla. Tässä on se sama vanha vakiokaava, Autumn Mood, ilman mitään muokkauksia. Kangas on ihana!


Kolmas mekko on ommeltu jo aikaisin keväällä, mutta laitan nyt sen tähän samaan. Kaava on kuitenkin sama vakio, Autumn Mood. Tässä kankaana on Verson puodin Vierivät vuodet. 

Yhteistä näissä kaikissa mekoissa on pääntien huolittelu. Näissä kaikissa on kapea resori, joka pilkottaa vain vähän oikealle puolelle. Tähän ja moneen muuhun pääntien huolitteluun löytyy loistavat ohjeet Mutturalla-blogista.

Kaavat:
Suuri Käsityö 5-6/2015, malli nro 10  
Ottobre Design Woman 5/2013, Autumn Mood
Kankaat: Elvelyckan, Nappinja ja Verson puoti

4 kommenttia

 1. Tyylikkäitä mekkoja. On se hieno taito kun osaa itse tehä vaatteita.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ompelu on kyllä kiva harrastus. :)

   Poista
 2. Kauniita ja käytännöllisiä mekkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällaisille arkivaatteille on eniten käyttöä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!