Holkkihihaisia kesämekkoja

Toukokuun ihanat lämpimät ilmat innostivat ompelemaan kesämekkoja. Viime kesänä muokkasin Ottobren holkkihihaisesta t-paidasta mekkokaavan ja tein sillä kaksi mekkoa. Raidalliseen mekkoon ompelin nauhakujan nurjalle ja pujotin sinne resorista ommellun vyön. Raidallisen mekon kangas on tilattu Noshilta alkukeväästä. Pääntie ja kädentiet on huoliteltu resorikanttaukselta. Tässä mekossa pääsin kokeilemaan kunnolla uudempaa kantinääntäjääni. Tilasin toisen kääntäjän Karnaluksista, entisen leveämmän kääntäjän rinnalle. Vanha leveämpi kääntäjä tekee 15 mm leveää ja uudempi 10 mm leveää kanttausta. 


Tähän ruusukuosiin olen ihastunut. Samasta kuosista olen tehnyt jo harmaan kaavun ja harmaista jämistä olen tehnyt huppareihin yksityiskohtia. Nyt sitten tästä mintusta ruususta tein kesämekon. Ruusukangas kuuluu Majapuun ja Verson puodin valikoimiin. Kaupoissa on eri väriyhdistelmiä saatavilla. Mustavalkoinen ja vaaleanpunainen olisi aika herkku... 


Ruusukuosiseen mekkoon ompelin nurjalle kuminauhan siksakilla, joka kuroo vyötärön kokoon. Tässä on kanttaus ainoastaan pääntiellä ja kädentiet käänsin framilonilla. 

Kaava: Ottobre design woman 2/2015, Faded Stripe (muokattu)
Kankaat: Raitakangas, Nosh / Ruusut, Majapuu
Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!

Olen joutunut ottamaan sanavahvistuksen käyttöön roskapostin takia. Pahoittelen!